رفتن به محتوای اصلی
x

هفته شیر مادر

هفته جهانی شیرمادر از 10-17 مرداد ماه با شعار قدمی به جلو برای ترویج تغذیه باشیرمادر آموزش و حمایت.

شیرمادر بهترین انتخاب برای تغذیه شیرخواران است.شیرانسان حاوی موادی است که از نظر کیفیت و کمیت قابل جذب برای شیرخوار بوده ، انرژی و رشد کودک را تامین می کند. هیچ ماده ای وجود ندارد که بتواند جای شیرمادر را بگیرد.

 بیشتر از 400 ماده ی مفید در شیرمادر وجود دارد که نمی توان آن را در آزمایشگاه تهیه نمود مانند گلبول های سفید خون و ایمونوگلوبولین که شیرخوار را در برابر بیماری محافظت می کند.

شیرمادر ،شیوع بستری شدن را جهت مداوای بیماری های تنفسی کاهش می دهد و شیرخوار را از ابتلا به اسهال ،عفونت گوش میانی، آلرژی و دیابت نوع 2 محافظت می کند.

شیرمادر دارای همه مواد مغزی است که برای رشد و تکامل مناسب کودک مورد نیاز می باشد و لحظه به لحظه ،ساعت به ساعت و ماه به ماه با نیاز کودک تغییر می کند.

تغذیه باشیرمادر از اهداف سازمان بهداشت جهانی است و به تغذیه با شیرمادر در ساعت اولیه پس از زایمان و تا حداقل 6 ماه پس از زایمان تاکید می کنند.

کاهش در میزان و طول مدت تغذیه انحصاری با شیرمادر که هم اکنون در کشورهای رو به رشد به صورت یک مسئله بهداشتی در آمده است می تواند منجر به افزایش دو تا سه برابر در میزان سوء تغذیه، عفونت و مرگ و میر شیرخواران گردد.

به طور کلی تغذیه با شیرمادر در تمام دنیا روش ارجح تغذیه شیرخواران تا سن 6 ماهگی محسوب می گردد و باید تا سن 2سالگی در کنار مواد غذایی تکمیلی ادامه یابد.

تغذیه با شیرمادر علاوه بر تاثیرات مثبت برکودک و مادر تاثیرات آشکاری را بدلیل عدم مصرف شیرخشک بر اقتصاد خانواده و جامعه برجای می گذارد.

در جوامعی که کودکان خود را تا 2سالگی شیر می دهند و کودک با پوست مادر در تماس قرار می گیرد ، گریه کودک کاهش می یابد و مهارت های حرکتی آنان زودتر به وقوع می پیوندد و از امنیت بالاتری برخوردار هستند.

شیرمادر به دلیل دارا بودن بسیاری از مواد شناخته شده و شناخته نشده به خصوص اسیدهای چرب ضروری برای رشد مغز و تکامل اعصاب، اهمیتی ویژه دارد.

کودکانی که از شیرمادر تغذیه می شوند از هوش بالاتری برخودار می باشند .

شیرمادر نه تنها میزان بیماری دوره نوزادی (سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، عفونت های تنفسی، گوارشی و گوش) و کودکی ( آلرژی، آسم ،چاقی) را کاهش می دهد بلکه میزان سرطان تخمدان و سرطان سینه را در مادر کمتر می کند.