واحد سلامت نوجوانان،جوانان و مدارس

مدرك تحصيلي:كارشناس بهداشت عمومی

شماره تماس: 57592037-031

شرح وظایف

گروه سنی نوجوانان ودانش آموزان  (۱۸-۶ ساله )

کودکان و نوجوانان سرمایه های اصلی کشور هستند و پرورش آنها از هدف های اصلی برنامه های توسعه اجتماعی –اقتصادی محسوب می شود. بدین سبب سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی آنان تضمین کننده سلامت حال و آینده جامعه است . توجه به بهداشت این گروه از اهمیت ویژه ای  برخوردار است چرا که :

1. بخش عظیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند .
  2. به دلیل کامل نشدن مهارت ها و شرایط سنی ، آسیب پذیر و در معرض ابتلاء به بیماریهای خطرناک هستند.
  3. پایه گذاری رفتارهای بهداشتی در این سنین صورت می گیرد .
  4. از مهمترین گروههای در معرض خطر حوادث ، سوانح و نیز خشونت هستند.
  5. دانش آموزان چون در سن فراگیری هستند قادرند آموزشهای بهداشتی را به خوبی بیاموزند ، بکار گیرند و به خانواده و اجتماع انتقال دهند .
  6. برنامه ارتقاء سلامت در نوجوانان هزینه –اثربخش ترین برنامه ها می باشند.

با توجه به این نکات برنامه سلامت مدارس از جایگاه و اهمیت ویژه ای در ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان و جامعه برخوردار است . بازوان اجرایی برنامه سلامت مدارس در نظام شبکه های بهداشتی درمانی کشور در مناطق روستایی ، بهورزان و در مناطق شهری مراقبین سلامت می باشند.

اهم فعالیت های واحد سلامت مدارس :

·         برنامه ريزي و نظارت بر حسن مراقبتهاي بهداشتي ۱۰۰ درصد دانش آموزان گروه هدف .

·         اجرای طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به مدرسه

·         آموزش بهداشت در مدارس

·          جمع آوری و تحلیل اطلاعات و آمار فعالیتها و گزارش به مرکز بهداشت استان .

·         بررسی و شناخت وضعیت موجود بهداشت مدارس شهرستان به منظور تعیین نیازها و اولویتهاو انجام مداخلات.

·          همکاری در انجام تحقیقات و طرح های کاربردی در زمینه سلامت مدارس.

·         تهیه مطالب و رسانه های آموزشی در زمینه سلامت  مدارس ویژه جامعه مدرسه .

·         بررسی و شناخت مسائل و مشکلات و همکاری و کوشش و ارائه طریق جهت رفع آن.

·         ایجاد هماهنگی لا زم بین خدمات بهداشت مدارس و سایر واحدها.

·         ایجاد هماهنگی لا زم و همکاری همه جانبه با مسئولین بهداشت و تغذیه آموزش و پرورش و مربیان بهداشت مدارس.

·         جلب مشارکت مردم و دانش آموزان و کارکنان مدرسه در جهت ارتقاء سطح بهداشت مدارس.

·         نظارت و کنترل مستمر و مداوم از فعالیتهای سلامت مدارس.

·         کنترل و تکمیل واکسیناسیون۱۰۰ درصد دانش آموزان بدو ورود به مدرسه و واکسن توام مقطع متوسطه .

·         برگزاری مناسبتهای ملی و جهانی سلامت در مدارس تحت پوشش

·         اجرای برنامه مدارس مروج سلامت در مدارس مجری طرح.

·         هماهنگی و برنامه ریزی در جهت برگزاری جلسات شورا و کمیته بهداشت مدارس شهرستان

·         اجرای طرح غربالگری پدیکلوزیس در مدارس شهرستان

·          نظارت و كنترل تغذيه دانش آموزان ؛پایگاه تغذیه سالم در مدارس و طرح مکمل یاری

۲. گروه سنی جوانان (۲۹-۱۸ ساله )

جوانی یکی از مراحل مهم رشدو تکامل است ؛بمنظور تامین ,حفظ و ارتقا سلامت جوانان در کلیه ابعاد جسمی ,روانی ,اجتماعی فعالیت های متعددی در حوزه مرکزبهداشت شهرستان انجام گردیده که به برخی از آنها اشاره می شود:

اهم فعالیت ها :

·         برنامه ریزی معاینات جوانان تحت پوشش بر طبق سامانه یکپارچه بهداشت

·         اجرای طرح مکمل یاری ویتامین Dدر بین جوانان تحت پوشش

·         ترویج سبک زندگی سالم در بین جوانان و پیشگیری از رفتارهای پرخطر در بین آنها.

·         اجرای همایش های مختلف در زمینه ترویج ازدواج سالم و... ویژه جوانان

·         برگزاری جلسات بین بخشی با ارگانهای مرتبط با گروه جوانان به منظور ارتقاء سلامت آنان.

·         همکاری و اجرای طرحهای تحقیقاتی در زمینه سلامت جوانان

·         همکاری با دانشگاه های منطقه در زمینه معاینات جوانان.

·         نظارت و پایش برنامه های سلامت جوانان در واحدهای بهداشتی تحت پوشش.

·         آموزش و بازآموزی پرسنل در زمینه سلامت گروه سنی ۲۹-۱۸ساله