۱

previous pauseresume next

بهداشت حرفه ای

مسول واحد:آقای علی محمد اصلانیتعریف بهداشت حرفه ای بهداشت حرفه ای علمی است از علوم بهداشت که با مسائل پیشگیری از تهدید سلامتی افرادی که بکار گمارده میشوند سر وکار دارد هدف بهداشت حرفه ای تامین ،حفظ و ارتقاء سلامت جسمانی ،روانی و اجتماعی کارکنان همه مشاغل ،جلوگیری از بیماریها و حوادث شغلی ، انتخاب کارگر و یا کارمند برای محیط کار و شغلی که از لحاظ جسمی وروانی قدرت انجام آن را دارد و یا بطور اختصار تطبیق کار با انسان و در صورت عدم انجام این امر تطبیق انسان با کار.برنامه های بهداشت حرفه ای ۱.انجام معاینات شغلی کارکنان کارگاه ها و ادارات جهت تعیین سطح سلامتی۲.غربالگری بیماری سیلیکوزیس با انجام معاینات کارگران در معرض سیلیس و ارجاع موارد مشکوک۳.بازرسی از کارگاه های غیرخانگی اعم از تولیدی، خدماتی و کشاورزی و ارائه آموزش های لازم جهت جلوگیری از بیماری های حرفه ای و تامین بهداشت کار،کارگر و محیط کار۴.اندازه گیری و ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار شامل : شیمیایی(گردوغبار،گازها و بخارات) فیزیکی (سروصدا، روشنایی، پرتوهای غیر یونیزان) ارگونومیکی(وضیعت های نامناسب  بدن هنگام کار) و گزارش به کارفرما جهت رفع نواقص۵.ارائه صلاحیت بهداشت محیط کار به واحدهای صنفی با توجه به استعلام ارگان های زیربط۶.بازدید و پایش فعالیت های مراکز و خانه های بهداشت شهرستان در زمینه بهداشت حرفه ای۷. ارائه آموزش های مرتبط با بهداشت حرفه ای جهت همکاران،کشاورزان،کارگران کارگاه ها، صنوف و سایر اقشار جامعه۸.بررسی و ارزیابی ماهیت مشاغل جهت شناخت مشاغل سخت و زیان آور و تعیین اولویت اقدامات پیشگیری از تهدید سلامتی کارکنان